Konuyla ilgili KTOEÖS’ten yapılan ortak açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunun çağdaş, laik, demokratik toplum yapısının uzun yıllardır sistematik saldırılarla karşı karşıya olduğu denildi.

Türkiye ve KKTC’deki hükümetlerin eleştirildiği açıklamada, “Karikatürlere dahi tahammül edemeyen gerici anlayışların çağdaş, demokratik toplumlarda farklılıklara saygı duyması, hoşgörülü olması, farklı unsurların birbirlerine tahammül etmeyi ve uzlaşmayı öğrenmesi gerektiğine dair hiç bir fikri olmadığı açık ve nettir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle son buldu:
“Dayatmalarla bizleri azaltmaya, varlığımızı yok etmeye, değerlerimizi ortadan kaldırıp dönüştürmeye çalışanlar bilmelidir ki Kıbrıslı Türkler, din, dil, ırk, ayırımı gözetmeksizin toplumu oluşturan tüm bireylerin hak ve özgürlüklerine saygılı, farklılıklara hoşgörülü, hukukun üstünlüğüne dayalı bir sisteme inanan, demokrasi bilincine sahip bir toplumdur. Çağdaş, laik, demokratik yaşam biçimine yapılan saldırıları yıllardır göğüslemiş mücadeleden vazgeçmemiştir. Yılmadan sürdürmeye devam edecektir.”
 

Editör: TE Bilisim