Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ve OSEOK Başkanı Costas Roushas imzalı ortak açıklama şöyle:

"Bizler adamızın kuzeyinde ve güneyinde faaliyet gösteren iki sivil toplum kuruluşu Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ve Kıbrıs İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu (OSEOK) olarak, yıllardır sürdürmekte olduğumuz yakın temaslarımız ve iki toplumlu işbirliklerimiz çerçevesinde, adada kalıcı bir çözüm sağlanmasının önemini her zaman vurgulamış bulunmaktayız.

25 Eylül 2016 tarihinde New York’ta gerçekleştirilen 3’lü zirvede gelinen nokta, bizlere çözüme bir adım daha yaklaşmış olmanın sevincini yaşatmıştır.

Bizler Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ve The Federation of the Building Contractors Associations of Cyprus (OSEOK) olarak, gösterdikleri yoğun çabalar neticesinde gelinen bu noktadan ötürü, her iki toplum lideri Sn. Mustafa Akıncı ve Sn. Nikos Anastasiadis’e süreç ile ilgili desteklerimizi belirtir, en kısa zamanda adamızda kalıcı bir çözüme ulaşılmasını temenni ederiz."
Editör: TE Bilisim