Cyprus Photographic Society'nin her yıl düzenlemekte olduğu ve tüm Kıbrıs genelindeki fotoğrafçılara açık olan,bu yıl toplamda 94 fotoğrafçı 934 fotoğrafla katılımın olduğu Pancyprian Photo Competition 2014 Yarışması sonuçları, yarışma sergisi ve ödül töreni ile,14 Ocak 2014 Çarşamba günü Baf Kapısı’nda yer alan 'Kasteliodissa Hall’da açıklandı ve başarılı olanlara ödülleri geceye katılan ve açılışı yapan Andrulla Vasiliu ve CPS Başkanı Constantinos Charaloumbous tarafından verildi. Gecede ayrıca yarışma jüri üyelerinden Veysi Soyer de konuşma yaptı.

Birçok Kıbrıslı Türk’ün başarı gösterdiği yarışmada, yarışmanın en büyük ödülü olan ‘En iyi Performans Gösteren Fotoğrafçı Ödülü’nü yine bir Kıbrıslı Türk fotoğrafçı, Tijen Erol Yakup kazandı. Tijen Erol Yakup, toplamda en fazla sergileme, bir 2. Ödülü ve bir Mansiyon alarak yarışmada en çok puan toplayıp tüm katılımcılar içerisinde yarışmanın en iyi performans gösteren fotoğraf sanatçısı olmaya hak kazandı ve büyük ödül olan 2000 Euro değerindeki Leica marka fotoğraf makinesinin sahibi oldu.

Yarışmada başarı gösteren diğer Kıbrıslı Türk fotoğrafçılar ise;

Tijen Erol Yakup 2 Ödül vetoplamda 9 Sergileme
Buket Özatay 1 Mansiyon ve toplamda 7 sergileme
Nihan Güneş 1 Ödül ve toplamda4 Sergileme
Mustafa Evirgen 5 Sergileme
Mehmet Türkelman 4 Sergileme
A Emre Gürsev 3 Sergileme
Efsane Rahme Mene 2 Sergileme
Zeka Baydar 2 Sergileme
Nilgün Altıntaş Çolakoğlu 2 Sergileme
Tevfik Ulual 2 Sergileme
Zerrin Erdilek 1 Sergileme
Özhan Özatay 1 Sergileme

Ayrıca gecede FIAP ünvanı alan fotoğrafçılara sertifikaları verildi. Mustafa Müezzinoğlu, Tijen Erol Yakup, Buket Özatay ve Tevfik Ulual AFIAP ünvanı almaya hak kazanan dört fotoğrafçı olurken, Tevfik İleri de EFIAP/b ünvanını aldı.
 
Editör: TE Bilisim