Dernek Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Celal Bayar yazılı açıklamasında, Rum ve Yunan tarafının “Türk askeri Kıbrıslı Türkler için de tehlikedir” dediğini ifade ederek, “İngiliz askerinin geçmiş yıllarda Kıbrıs’ta barış ve güven sağlayamadığını, BM Barış Gücü’nün ise hiç sağlayamadığını” anımsattı.

Kıbrıs’ta barış ve güveni Türk askerinin sağladığını ve yalnız Kıbrıslı Türklere değil Rumlar ve Yunanistan’a da barış sağladığını belirten Bayar, kırk yılı aşkın bir süredir adada barış ve güven bulunduğunu ifade etti ve şunları kaydetti:

“Çözüm umutlarının arttığı, iki devlete dayalı bir federasyon modelinde; egemenlik ve uluslararası kimliğin iki eşit halktan kaynaklandığı açıkça vurgulanmalıdır.

Rum ve Yunan tarafı gerçeklerin aksine hâlâ Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmeye ve göstermeye devam etmektedir. Kıbrıs Türk halkı hiçbir zaman azınlık olmadı ve olmayacaktır. En büyük güvencesi de Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisidir. Gerçek şudur ki Kıbrıs ve bölgemiz için en sağlam güvence Türk askeridir.”
Editör: TE Bilisim