Son günlerde Yüksek Öğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) yoğun olarak ülkemiz sözlü ve görüntülü medyasındakamuoyunun gündemine getirilmektedir. Medyada yer alan bu tartışmalar Kıbrıs Türk Üniversiteler Birliği (KÜB) olarak bir açıklama yapmamız ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Öncelikle ülkelere katma değer yaratan yükseköğrenim kurumlarının olumlu imajının özenle korunması gerektiğine olan güçlü inancımızın altını çizmek isteriz. 75 bini aşkın öğrencinin öğrenim gördüğü ülkemizde YÖDAK’ın kamuoyunda tartışma konusu edilmesinin bugüne kadar birçok başarılara imza atmış üniversitelerimizin daha ileri noktalara taşınmasına yardımcı olacak bir unsur olarak görmüyoruz.

Söz konusu kurumun üyelerinin başkan tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı iddialarının açıklığa kavuşturulmasına, bunun yanında başkan ile ilgili tartışılan hususların, itham ve iddiaların ivedilikle ilgili kurumlar tarafından aydınlatılması gerektiğine inanmaktayız. YÖDAK gibi saygın, stratejik ve tarafsız olması gereken bir kurumumuzun daha fazla yıpranmasının önlenmesi gerektiğine olan inancımızı belirtir, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.
 
Editör: TE Bilisim