Başbakan Hüseyin Özgürgün, bu yıl sonuna kadar adada bir çözüme ulaşılması konusunda ümit beslemelerine rağmen, gerçeklerin de ortada durduğunu söyledi.

Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin Anavatan Türkiye ile 1950’lerden beri süre gelen işbirliğinin sürdüğü ve süreceğini vurguladı.

Başbakan Özgürgün, bugün öğleden sonra, ülkede temaslarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı kabul etti.

ÖZTÜRK: “DESTEK VERMEYE GELDİK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’ye kapsamlı çözüm çalışmalarıyla ilgili görüş alış verişinde bulunma, süreci takip etme ve Kıbrıslı Türklere destek verme amacıyla geldiklerini söyledi.

“Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki tarafın siyasi eşitliğine dayanan, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam edebileceği bir çözümü destekliyoruz” diyen Yılmaz, müzakere sürecinin başarıya ulaşmasını diledi.

Yılmaz, temaslarının ardından bu akşam KKTC’den ayrılacaklarını da belirtti.

ÖZGÜRGÜN: “KIBRIS TÜRK HALKININ VAROLUŞ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise her zaman işbirliği içinde olduklarını CHP ile temaslarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, sonuç itibarıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı yıllarda dönemin Başbakanı ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’i gayet iyi hatırladığını da anımsatan Özgürgün, bugünlerde Kıbrıs sorununun çözümü konusunda belli bir aşamaya gelindiğini kaydetti.

“Yıl sonuna kadar bir çözüme ulaşılması konusunda bir ümit beslememize rağmen sonuçta gerçekler de ortada duruyor” diyen Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin Anavatan Türkiye ile 1950’lerden beri süre gelen işbirliğinin sürdüğü ve süreceğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim