Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30. yılı etkinlikleri çerçevesinde Eğitim Fakültesi tarafından Kıbrıs Türk kültür ve edebiyatına hizmeti geçenler için onur gecesi düzenleniyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 21 Kasım 2014 cuma günü saat 19.30’da düzenlenecek Kıbrıs Türk Kültürü ve Edebiyatı vefa gecesinde Kıbrıs Türk kültür yaşantısına eser ve çalışmalarıyla hizmeti geçmiş ve geçen isimlere şükran plaketi takdim edilecek.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karakartal, kültür ve edebiyatın Kıbrıs Türk halkı için her dönem değer taşıdığını, en zor şartlarda bile ada halkının kültür faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çekerek dilimizi, kültürümüzü ve varlığımızı gelecek kuşakları taşıyan şair, yazar, ressam ve müzisyenlere minnet borcumuz bulunduğunu vurguladı.

Toplumların kültürünün ve sanatsal üretimlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve dünya kültürel mirasında toplum adına yer almasında şair, yazar, ressam ve müzisyenlerin toplumu ileriye taşıyan kanaat önderleri olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Karakartal, kültür, sanat ve edebiyatın toplumların geçmişi ve geleceği arasında önemli bir köprü görevi gördüğünün altını çizdi.

Kıbrıs Türk kültür ve edebiyatına hizmeti geçenler vefa gecesine Dr.Ahmet Sönmezler ile Doç.Dr.Osman Cankoy ve Petek Cankoy çiftinin mini konseriyle başlanacak. Kıbrıs Türk Flarmoni Çok Sesli Korosu şef Yılmaz Taner’in yönetiminde icrada bulunacağı Vefa gecesi plaket takdiminin ardından GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Bölümü öğrencileri konuklar için tango ve vals gösterimi ile sona erecek.
Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada gecenin tüm Kıbrıs Tük halkına ve sanatseverlere açık olduğu belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim