Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapıldı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, foruma Kırgızistan eski Başbakanı Feliks Kulov, eski Dışişleri Bakanı Askar Aitmatov, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Pakistan Büyükelçisi Qazi Habib Ur Rahman, Türkmenistan Büyükelçisi Shadurdy O. Meredov, Kırgızistan’da faaliyet gösteren Amerikan Ticaret Odası’nın Genel Direktörü Zarina Chekirbaeva, Avrasya İş Birliği Kırgızistan Resmi Temsilcisi Lenara Niyazbekova, Kırgızistan Garanti Fonu Direktörü Malik Abakirov ile iş dünyasından birçok kişi katıldı.

KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al Shanableh açılış töreninde yaptığı konuşmada; Kıbrıs Türk ve Kırgız halkları arasında özellikle iş dünyasında kurulan işbirliğinin önemine dikkat çekti. Açılışta ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, KTTO Başkanı Fikri Toros, TC Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ile Egemendik Derneği Başkanı Erkinbek Djoroev de birer konuşma yaptı.

Forumun sona ermesinin ardından gerçekleştirilen panelde ise KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Bulancak, İŞAD Başkanı Metin Şadi, KTTO Ticaret Geliştirme Uzmanı İzzet Adiloğlu ile KITİAD Başkanı ve Kırgız Demir Bank Genel Müdürü Şevki Sarılar birer sunum yaptı.

Panelin ardından çalıştay ile devam eden Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu’nda, KKTC’den katılan iş insanları ile Kırgız eş sektör temsilcileri arasında görüşmeler gerçekleştirildi.

Enformasyon Dairesi açıklamasına göre, forumda ayrıca, KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al Shanableh ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros; KTTO ile Kırgızistan’da faaliyet gösteren Amerikan Ticaret Odası arasında bir işbirliği başlatılması hususunda görüş alışverişinde bulundu.
Editör: TE Bilisim