TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada Cemal Özyiğit, olayın, “yalnızca KTFF ve ülke gençliğine değil, Kıbrıs Türk halkına yapılmış çok büyük bir saygısızlık olduğunu” savundu.

Özyiğit, FIFA’nın, KTFF’yi resmi muhatap kabul ederek görüştüğünü ancak TFF’nin KTFF’ye yönelik “alt yönetim” algısıyla hareket ettiğini ifade etti.

Türkiye’deki takımların KKTC’deki futbol kulüplerindeki futbolcuları bedel ödemeden alabilmesinin önlenmesine yönelik TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, Cumhurbaşkanlığında bir görüşme yaparak KTFF’yi by-pass ettiğini savunan Özyiğit, TFF’nin KKTC’deki muhatabının KTFF olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın TFF’nin KKTC’de temsilcilik açma girişimini ‘muhteşem’ olarak nitelendirmesini de değerlendiren Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkına saygısızlık olan bu girişimi ‘muhteşem’ olarak nitelemesi, nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunun somut bir göstergesidir” dedi.

TÜRKİYE İLE ANTLAŞMA

Türkiye ile KKTC arasında spor ve gençlik alanında yapılan antlaşma ile “ülkedeki sportif ve kültürel aktivitelerin Türkiye’ye devredileceğini” savunan Özyiğit, “Birileri ısrarla devlet kurumlarımızı da devretmeye çalışıyor. Üstelik bu anlaşma halktan gizli yapılıyor” ifadelerini kullandı.

KOP SÜRECİNE DESTEK

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, içinde bulunulan süreçte tek çıkış yolunun Kıbrıs Rum kesimindeki futbol federasyonu (KOP) olduğunu, KTFF’nin bu yönde attığı adımları desteklediklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim