Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Ali Şaşkara’nın yönettiği oyun, Devlet Tiyatroları’nın eski fuayesinden dönüştürülen Küçük sahnesinde oynandı.
Dün akşam ilk kez sahneye konan oyun öncesi konuşan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Dünya Tiyatro gününde yeni oyunla tiyatroseverlerin karşısında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Güçlüsoy, hummalı çalışmalar ve uğraşlar sonucu bu sezon 4.oyunu ortaya koyduklarını belirterek , tüm sanatçıların, emekçilerin ve tiyatroseverlerin dünya tiyatrolar gününü kutladı.
Oyun öncesinde Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının Dünya Tiyatrolar günü bildirisi okundu. Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Sanatçısı Özlem Özkaram tarafından kaleme alınan bildiride, "İnsan kalabilmek için, farkına varıp direnmek, direnip değiştirebilmek için.En çok da şimdi tiyatroya ihtiyacımız var." vurgusu yapıldı.

ŞAŞKARA: "OYUNUN SAHNEMİZDE OYNANMASI AYRI BİR GURUR"
Oyunun Yönetmeni Ali Şaşkara, oyunda toplumdan ötekileşmiş iki mahkumu hikayesinin ele alındığını belirterek, özellikle son günlerde yerinden göç etmek zorunda kalıp ötekileşen insanlar olması nedeniyle, hayatın gündemine uygun özgürlük temasının işlendiğini söyledi.
Şaşkara, oyunun Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının fuayesinde oynanmasının da kendileri için ayrı bir gurur olduğunu ifade ederek, temennisinin 17 yıl önce yanan salonlarına bir an önce kavuşmak olduğunu belirtti.
“Sarı Köpek” isimli Oyun, sonra her Cuma saat 20:00 de Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Küçük Sahnede seyirciyle buluşmaya devam edecek.
 
Editör: TE Bilisim