Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları,  “2012 - 2013 Tiyatro Sezonu’nun 2. Tur Oyunu”  olan “Katil” isimli oyunu, 18 Ocak Cuma akşamı seyirciyle buluşturacak.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, dram türünde olan, Azerbaycanlı tanınmış yazar Elçin’in yazdığı  “Katil” oyununda, kimya öğretmeni olan bir kadının yalnızlığı ele alınıyor.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde  saat 20:00’de oynanacak oyunu, Azerbaycanlı ünlü yönetmen Mehriban Elekberzade yönetiyor.

Oyun aynı zamanda, Azerbaycan ile imzalanan “İşbirliği Protokolü” gereği Azerbaycan’da da seyirciyle buluşacak.

Oyunda Oya Akın, Tuygun Töre, Yılsay Özbudak ve Bilen Kılıç rol alıyor.  Yönetmen Yardımcısı Yılsay Özbudak, Kostüm Gülsen Dünki, sahne tasarımı ve dekor Hüseyin Özinal, Müzik - Efekt Utku Yerebakan, Dekor Uygulama Mehmet Isırgan, Yalçın Arıcı, Hayali Okuyucu, Işık Mustafa Kral  ve Türkey Öztiğin ekip olarak görev yapıyorlar.

Biletler, oyun gecesi salon girişinde veya mesai saatleri içinde 228 71 91 numaralı telefondan temin edilebilecek. Normal biletler 6 lira, öğrenci biletleri 3 lira olarak belirlenirken, 12 yaşından küçük çocuklar ve oyun başladıktan sonra gelen seyircilerin salona alınmayacakları ifade edildi.

Oyun,  26 Ocak Cumartesi ve sonrasında da her Cuma aynı saatte ve aynı yerde sahnelenecek.

Editör: TE Bilisim