Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) çatısı altında, medyanın önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik mücadele için komite oluşturuldu.

KTGB Başkanı İzzet Volkan yaptığı açıklamada, Birlik üyesi deneyimli gazeteciler, Süleyman Ergüçlü, Başaran Düzgün ve Cenk Mutluyakalı’dan oluşan komitenin çalışmalara başladığını kaydetti.

Volkan, Kıbrıs Türk yazılı basınını nefessiz bırakan haksız rekabet koşulları ile ekonomik ve yapısal sorunlara çözüm üretilmemesi durumunda, gazetecilerin iş ve gelecek güvencesinin ciddi tehdit altında olduğunu belirterek, “Bu tehdit demokrasimiz ve çok seslilik adına da ciddiye alınmalıdır” dedi..

Volkan, sosyal medya ve internet medyasının da ana odağını oluşturan, bir asrı geride bırakmış köklü geçmişi ile fikir ve anlatımın toplanma merkezi konumundaki geleneksel medyanın yaşamsal boyuttaki sıkıntıları için adım atılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Volkan, gazetecilerin geleceğini yakından ilgilendiren geleneksel medyaya yönelik risklerin ortadan kaldırılması için Meclis ve hükümet başta olmak üzere tüm ilgili kesimlere önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

Volkan, “Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, gazetelerimizin geleceğini tehdit eden unsurların belirlenmesi, devlet ve hükümet yetkilileri dahil tüm ilgili kesimlerle görüşmeler yapılması, çözüm önerileri hazırlanması ve haksız rekabet koşullarının ortadan kaldırılması için bir komite oluşturulmasına karar vermiştir” dedi.

Volkan, komitenin çalışmalarına ışık tutması açısından, Kıbrıs Türk basın hareketi içerisindeki tüm kesimlerin sorunlarını Birliğe yazılı olarak ulaştırması yönünde çağrı yaparak, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak bu yöndeki mücadeleyi kararlılıkla sürdürecekleri mesajını verdi. 
Editör: TE Bilisim