Türkiye Gazeteciler Federasyonu yetkililerinin katılımıylaGirne Amerikan Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşen, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde yer alan panelde, ikinci cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar ve Avrasya Radyo Televizyon Gazete Derneği Başkanı İsmail Kahraman konuştu.
Panelin moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Erdoğan yaparken, 2. Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakere sürecini yakından izlediğini belirterek geçmişteki tecrübelerini anlattı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar da konuşmasında Kıbrıs müzakere sürecinin geldiği aşamanın önemine değindi.
Panelde konuşma gerçekleştiren GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi şunları söyledi:
“Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi toplantısının Lefkoşada ve KKTC’de gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederim. Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs Sorunu gibi çok anlamlı bir konu üzerine bugün bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Lefkoşa belkide dünyanın bölünmüş tek başkenti. Görüşmeler 40 yıldır sürüyor ve sayın Eroğlu uzun yıllardır bu görüşmeleri sürdürüyor. Hem ülkemize hemde coğrafyamıza baktığımız zaman nereye gidiyoruz konusunda çok ciddi soru işaretleri var. Bölge coğrafyasına baktığımız zaman savaş olmayan tek bölge Kıbrıs diyebiliriz. Umuyorumki görüşmeler ve müzakereler sürerken bu atmosfer ve bu ortam bozulmadan devam ederiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim