Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorunu bağlamında, önümüzdeki dönem bir deneme daha yapılacağını söyledi.

Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un dediği gibi bu sürecin de “end-game” olacağını ifade ederek “Bir zaman limiti içerisinde bu sorunu çözmeye çalışacağız” dedi.

Derviş Eroğlu dün akşam, Genç İş Adamları Derneği’nin (GİAD) Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) onuruna Lefkoşa Merit Otel’de verdiği yemeğe katıldı.

Derviş Eroğlu Seçim Ofisi’nden verilen bilgiye göre, etkinlikte TÜGİK Başkanı Erkan Güral da konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, Anavatan Türkiye’den gelen iş adamlarının ülke iş adamlarıyla işbirliği içerisinde olmasından mutlu olduğunu belirtti.

Şu an seçim döneminin yaşandığını ifade eden Derviş Eroğlu, halkın oylarıyla KKTC cumhurbaşkanının seçileceğini söyledi.

KKTC’deki sistemden bahseden Eroğlu, “KKTC Cumhurbaşkanı ayrıca müzakerecidir de. Bu seçimler bizim için önemlidir. Çünkü müzakere masasında halkın haklarını savunacak lider seçilecektir” dedi.

5 yıllık görev süresince iki Rum liderle görüştüğünü anlatan Eroğlu şöyle devam etti:

“Rumları iyi tanıyorum. Sadece istemesini bilirler. Halbuki müzakereler, karşılıklı al ver ile olur. Sürekli yalan söyleyerek halklarını çözüme hazırlayamadılar. Anlaşma olur, olmaz bir şey diyemem ama bir deneme daha yapacağız. BM Genel Sekreteri ‘bu son oyundur’ demiştir. Önümüzdeki seçimden sonra bir zaman limiti içerisinde bu sorunu çözmeye çalışacağız.”

Anlaşma olmaması halinde Kıbrıs Türk halkının açıkta kalmayacağını ifade eden Eroğlu, “Sonuçta KKTC var” dedi. 
Editör: TE Bilisim