İskele Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Osman Ağa Kültür Evi’nde yer alan yemek yarışmasına 13 yarışmacı, 18 yemekle katıldı.

Üç kadın yarışmacının yemeklerin dereceye girdiği yarışmasında, bir kadın yarışmacı da jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada, Necla İsmail Açıkada 82 puanla birinci, 76 puanla Emine Kabasakal ikinci, 75 puanla Nehibe Aylanç üçüncü olurken, yine 75puanla Jale Seven de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Kıbrıs mutfağından lezzetler yemek yarışmasında dereceye girmeye hak kazanarak birinci olan Necla İsmail Açıkada 500 TL, ikinci Emine Kabasakal 300 TL, üçüncü Nehibe Aylanç ise 200 TL’nin sahibi oldu. Jüri özel ödülünün sahibi Jale Seven ise Osman Ağa Kültür Evi’nden 2 kişilik yemek kazandı.

Dereceye giren yarışmalara ödülleri 8 Temmuz Çarşamba günü akşam festival alanında verilecek.

SADIKOĞLU’NDAN SÜTÇÜ’YE TEŞEKKÜR

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Osman Ağa Kültür Evi’nde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Sadıkoğlu ayrıca yarışmaya ev sahipliği yapan Osman Ağa Kültür Evi Sahibi Emine Sütçü’ye de teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
Editör: TE Bilisim