Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda bugün gerçekleşen kabulde ilk sözü Lefkoşa İnşaatçılar Yapsatçılar Altyapıcılar Derneği Başkanı Hulusi Alper aldı.

Yeni kurulan dernekleri hakkında Taçoy’a bilgi veren Alper, sektörün sorunlara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Alper, dernek olarak ilk ziyaretlerini Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy’a gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kuruluşlarının Müteahhitler Birliği altında olduğunu kaydetti.

“KIBRIS MESELESİ GİBİ BİR SORUN..."

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise kabuldeki konuşmasında, inşaat sektörünün önünü açma ve ekonomiye katkısını artırma hedeflerine dikkat çekti.

Bir dönem inşaat sektöründe olumsuzluklar gözlendiğini anımsatan Taçoy, “Bizim bunları yaşatmayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Hasan Taçoy, Kıbrıs konusunda eğer ortada çözülmesi gereken bir sorun varsa bunun masada çözülmesi gerektiğini bunun için de müzakere masasında iki tarafın da hazır olması gerektiğini kaydederek, “Eğer Kıbrıs meselesi gibi sorun varsa masada iki taraf olmalı” dedi.

“Gelişme süreci içinde olan inşaat sektörü elde edeceği o garantileri ve önüne çıkacak problemleri bir yana atarak yoluna devam etme mecburiyetindedir” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, sektörün önünü açıp, sektördekilerin işlerini kolaylaştırmak için çalışacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim