“Kıbrıs Evi”nin KKTC’yi en iyi şekilde temsil edecek biçimde tamamlanması hedefiyle, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp başkanlığında bir heyet Antalya’ya gitti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden İnşaat Mühendisi Hasan Aydın Tayyareci, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Mukaddes Faslı ve İç Mimar Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker’den oluşan heyetin, Antalya’ya giderek, “Kıbrıs Evi”nin iç ve dış mekanı için gereken ihtiyaçları listeleyerek projelendirdikleri bildirildi.

Bir odasının sergi salonu olarak düzenlenerek ülkemiz sanatçılarının eserlerinin sergilenmesine olanak sağlayacak “Kıbrıs Evi”nin geriye kalan kısımları ise bahçe ve odalardan oluşacak.

Kültür Dairesi Müdürlüğü, “EXPO 2016 Antalya’da açılacak ‘Kıbrıs Evi’ne Kıbrıs’ın kokusunu, dokusunu ve tatlarını, bir bütün olarak kültürünü ve yaşam biçimini taşımak için çalıştıklarını, bu çerçevede Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden, inşaat mühendisi, iç mimar ve bir de peyzaj mimar düzeyinde profesyonel yardım alındığını kaydetti.

Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya”, teması “Çiçek ve Çocuk” ve sloganının da “Geleceği Yeşertmek” olarak belirlenen EXPO 2016 Antalya’da, KKTC ile birlikte 60’a yakın sayıda ülkenin ev ve bahçeleri sergilenecek.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, altyapısı EXPO 2016 Antalya tarafından hazırlanan “Kıbrıs Evi”nin hiçbir eksiği kalmaması ve en kısa sürede açılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Nilay Tunçalp, “Hedefimiz KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmek ve Kıbrıs Evi’ni ziyaret edecek herkeste ülkemizi ziyaret etme arzusu yaratmaktır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim