Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’nin kurtuluşu törenlerle kutlanacak ve şehitler anılacak.

Serdarlı’nın kurtuluşu 14 Ağustos Pazar, Gazimağusa’nın kurtuluşu 15 Ağustos Pazartesi, Lefke’nin kurtuluşu ise 16 Ağustos Salı günü kutlanacak.

Lefke Belediyesi, Lefke’nin kurtuluşu dolayısıyla 12-21 Ağustos tarihleri arasında yer alacak “Lefke Şenlikleri” düzenleyecek.

ŞEHİTLERİN ANILMASI

14 Ağustos Pazar günü Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri anılacak.

Anma törenleri Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde saat 17.30’da protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşması ve şiir okunmasıyla sürecek tören, şehitler için dua okunması ve şehitlik ziyareti ile tamamlanacak.

Atlılar Şehitliğinde yer alacak tören ise saat 18.30’da başlayacak. Törende, şehitliğe çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

SERDARLI’NIN KURTULUŞ TÖRENİ

Serdarlı’nın kurtuluşunun 42. Yıldönümü kutlamaları da 14 Ağustos Pazar günü saat 19.15’te Serdarlı Atatürk Büstü önünde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin büste konulması ile başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişiyle son bulacak. Törende, Serdarlı Belediyesi Halk Dansları ekibi de gösteri yapacak.

GAZİMAĞUSA’NIN KURTULUŞU

Gazimağusa Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre, Gazimağusa’nın kurtuluşunun 42. Yıldönümü kutlama töreni 15 Ağustos Pazartesi günü Zafer Anıtı’nda saat 18.00’de yer alacak törenle başlayacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tamamlanacak törenin ardından Polat Paşa Bulvarında yer alacak törene geçilecek.

Buradaki tören Kaymakam, komutan ve Gazimağusa Belediye Başkanı’nın birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla saat 18.30’da başlayacak.

İstiklal Marşının okunması, Gazimağusa 4. Piyade Alay Komutanlığından bir subayın konuşması, şiirlerin okunması ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması ile sürecek tören, tören geçişiyle tamamlanacak.

LEFKE

Lefke’nin kurtuluş töreni ise 16 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek. Şehitleri Anma Töreni saat 08.30’da Kemal Özalper Şehitliğinde yer alacak. Geçit töreni de saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilisim