Geçtiğimiz Temmuz ayında ABD’de bir ay süre ile Amerikan ailelerinin yanında kalan ve çeşitli programlara katılan 32 Türk ve 32 Rum gencine, ayrıca güneyde iki toplumlu kampa katılan Türk ve Rum gençlere sertifikaları Cumartesi günü saat 16.00’da YDÜ’de düzenlenecek şölende veriliyor.
Şölene gençlerin aileleri yanında, gençleri misafir eden Amerikalı ailelerin üyeleri de katılacak. Törene ABD Lefkoşa Büyükelçisi yanında, üst düzey BM yetkililerinin de katılması bekleniyor.
Şölende Türkçe, Rumca ve İngilizce olarak müzik ve dans eşliğinde çeşitli etkinlikler sunulacak.
İki toplumlu bir barış programı olan “Kıbrıs Arkadaşlık Programı (CFP) tarafından düzenlenen etkinliklere katılan 15-17 yaşları arasındaki Türk ve Rum gençlere Cumartesi günü saat 16.00’da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sertifika verilecek.
“Kıbrıs Arkadaşlık Programı” baş koordinatörü Simge Kahvecioğlu’nun verdiği bilgiye göre Geçtiğimiz Temmuz ayında özenli bir süreçten geçerek seçilen ve 7 ekip halinde Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden gençler; Virginia, Maryland, Portland Oregon, San Franciscove New Hampshire eyaletlerinde Amerikalı ailelerin yanında bir ay geçirmiş ve birçok etkinliğe katılmıştı.

“Kıbrıs Arkadaşlık Programı” çerçevesinde geçen Temmuz ayında güneyde Aynikola köyünde düzenlenen iki toplumlu kampa katılan gençlere de aynı törende sertifika verilecek.

YDÜ’deki tören ve şölene gençlerin aileleri yanında, gençleri misafir eden Amerikalı ailelerin üyeleri de katılacak. Törene ABD Lefkoşa Büyükelçisi yanında, üst düzey BM yetkililerinin de katılması bekleniyor.

Şölende Türkçe, Rumca ve İngilizce olarak müzik ve dans eşliğinde çeşitli etkinlikler sunulacak, gençler ABD’de yaşadıkları deneyimi katılımcılarla ve aileleri ile paylaşacak
Editör: TE Bilisim