Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb – Tek) çalışanlarının örgütlü olduğu ülkenin etkili sendikalarından El- Sen’in Başkanı Kubilay Özkıraç, kurum içinde özelleştirme için bastıran CTP’li tüccarları yakında açıklayacaklarını söyledi…

Özkıraç, kurumun özelleştirilmek istendiğini ve buna sendika olarak kesinlikle karşı olduklarını vurguladı. Özkıraç, siyasilerin Kıb – Tek’ten ellerini ayaklarını çekmeleri gerektiğinin altıı çizerek “siyaset bu kurumu allem gallem etti, zamların sebebi de budur” dedi.

Kıb – Tek’le uğraşanların esas amacının özelleştirme olduğunu kaydeden Özkıraç, şunları söyledi: “Esas amaç odur ve buna asla izin vermeyiz. Mümkün değil... Çok örgütlü bir sendikayız... İzin vermeyiz... Ama evet, esas amaç, bir özel şirkete devretmektir... İki üç tane de tüccar var, kendilerini CTP’ye yakın gösteriyorlar; hatta yakındırlar... Özelleştirme amacıyla bastırıyorlar... İlerleyen günlerde isimlerini de açıklayacağız... Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun dört jeneratör alımı çabası var. Biz buna destek veriyoruz... Başka kurtuluşumuz yoktur... Doğal gaza da geçeceğiz. Biz üreteceğiz... Biz üreteceğiz, o kadar. Özelleştirmeye karşıyız, kimse bunun için uğraşmasın...”

AYRINTILAR KIBRIS POSTASI'NDA

http://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n264345-ozkirac-ozellestirme-icin-bastiran-ctpli-tuccarlari-yakinda

Editör: TE Bilisim