Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu katıldığı bir Televizyon programında gündemi değerlendirdi, hükümeti eleştirdi.

Alihan Pehlivan’ın sunduğu programa katılan UBP İlçe Başkanı Sadık Garidyanoğlu ülke gündemini değerlendirerek, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

“HÜKÜMET’İN NERESİNE DOKUNSANIZ ELİNİZDE KALIYOR”

Eleştiri oklarını hükümete fırlatan Gardiyanoğlu, “Bakanları Kurulu bizi zaman kaybına uğratıyor” diyerek, alınamayan tedbirlere değindi. Biz olsaydık dövizin önüne geçemezdik ama tedbir alırdık diyen Gardiyanoğlu, hükümetin popülizm yaptığını savundu. “Hükümetin neresine bakarsan bak elinde kalıyor.” Diyen Gardiyanoğlu şu ifadelere yer verdi: “Bakanların arasında sadece  Atakan’ı ayırıyorum.. bir şey yapmaya çalışan tek bakan Atakandır. Geriye kalan hepsi tel tel dökülüyor. Eğitim Bakanı Din dersleri seçmeli olacak dedi. Bu dersin ne zararı vardı size? Din bilgisini gençlerimize öğretmeyelim mi? Büyüklerimizin arkasından bir fatiha mı okumayalım? Dinimiz islamsa, dini bayram tatillerini kullanıyorsak çelişki yaşıyoruz. Gelecek olan nesil, kendi dininin tarihinden uzaklaştıracaksan, hiçbir tatili kullanma.”

“NASIL TEDBİR ALMAK BU?”

Sadık Gardiyanoğlu hükümetin tedbir anlayışına da tepki gösterdi ve şu örneği gösterdi: “Bankaya git, 10 bin  stg kredi iste. Senden döviz gelir belgesi getir diyecek. Aylık ne kadar vereceğim diye sor, yaz bir kenara. 67 bin tl iste, aylık taksidi ne olacak? Sterlinin TL çevir, farkı gör. Faiz farkı çok büyük. “

UBP KURULTAYI NE ZAMAN?

Ulusal Birlik Partisi Kurultayı ile ilgili de konuşan Gardiyanoğlu, Eylül ayında köy- mahalle kongresi yapılacağını, 8 eylülde genel sekreterliğin onay vermesi durumunda Lefkoşa’da köy- mahalle kongrelerine başlayacağını söyledi. Gardiyanoğlu ayrıca, takvimleye göre önce Köy- mahalle kurultayının yapılacağını, 15 gün sonra örgüt seçimlerinin yapılacağını, bu seçimlerden 15 gün sonra da Genel Kurultayın olacağını belirterek, Ekim sonu veya Kasımın ilk hafta sonu UBP Kurultayı’nın yapılacağını dile getirdi.

“ÖRGÜTLERİME SORACAĞIM”

7 Ocak seçimleri, Belediye seçimleri ve siyasi geleceği ile ilgili değerlendirme yapan Gardiyanoğlu şu ifadelere yer verdi; “7 ocak seçimlerinde aday olmadığı siz söylediniz. 3 yıllık çalışmam vardı, meyvelerini görmek istedim. Genel Başkanı ziyaret ettim, aday olmayacağımı söyledim. O da şaşırdı. Biz arazi adamıyız, 3 yılda 600’den fazla ev ziyareti yapmışım. Küskünleri sandığa çalışmak için çalışma yaptım. Belediyeye baktığında, meclis üyesi sayısı arttı. Bir siyasi partinin gerçek oyları, Belediye meclis üyelerinin aldığı oylardır. 5.600 oydan 7000 oy aldı. Lefkoşa'da gerçek şudur, biz 7 ocak seçimlerinden daha iyi çıktık ama boyumuz ittifaka yetmedi. CTP aday çıkarsaydı Sertoğlu Başkandı. Adaylarımız süreçten kopmayacak. Benimle ilgili bakıldığında ilçe başkanı seçildiğimde, kendimle ilgili alacaüım kararlarda örgütlerime danışacağım dedim. Onları toplantıya çağıracağım. Orada soracağım, tamam derlerse teşekkür edeceğim, devam derlerse devam edeceğim. “

“SİYASİYSENİZ, TOPLUMA ÖRNEK OLUN”

Gardiyanoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in Baf Havaalanını kullanmasını değerlendirdi, şu ifadelere yer verdi; “Çeler Baf’tan gitti. Bir siyasi olarak bedeller ödüyorum. Siyasiyseniz topluma örnek olmak zorundasınız. Bakansanız bazı bedeller ödemek durumundasınız. Evet bilet daha ucuz olabilir. Sen bakan olarak mevkidaşına sordun mu, ne yapabiliriz diye? Aylık 15 bin alan birinin uçak bileti pahalı derse, alt kademedekilerde  infial’e yol açar. Biz adamların ellerine koz verdik. Zihin olarak insanlığından şüphe ederim. Hava yolu şirketlerine de el insaf. Bugün bir çok vekillerimiz Türkiye üzerinden İngiltereye gidiyor. Neden? Sorumluluktan. 300 liralık farktan bahsedersen seni yuhalarlar. Hükümetin uçak firmalarına bir üst limit koyması gerekiyor. Ulaşım giderleri uçuk olduğu için turizm sekteye uğruyor.”

“KENDİ VEKİLLERİ “YÜRÜMEZ” DİYOR”

Son olarak 4’lü koalisyona değinen Gardiyanoğlu çarpıcı bir iddiada bulundu. Gardiyanoğlu “Erhürman bir açıklama yapmıştı, uyum mesajları verdi. Ben de şunu diyorum, hükümet ortaklarının vekillerinin bir çoğu ile buluştum, kendi siyasi partilerinin içinde dahi bu hükümet yürümez diyen vekilleri var. Önce iç huzuru yakalamak lazım. Temiz toplum diye geldiniz, ne yaptınız?” dedi.

Editör: TE Bilisim