İsmail Emin, 1964’te Baf’ın Hulu köyünde yaşarken, Rumlar tarafından evinden alındıktan sonra kaybolmuştu. Kaybolduğunda 80 yaşında olan Emin’in kalıntılarına, 2011’de, Hulu köyündeki bir dere yatağında ulaşılmıştı.

Emin’in kimliklendirilerek, ailesine bildirilmesi bu yıl gerçekleşti.

50 YIL SONRA GERÇEKLEŞEN CENAZE TÖRENİ

Kayıp Şehit İsmail Emin’in 50 yıl sonra gerçekleşen cenaze töreninde ailesi, yakınları ve sevenleri duygusal anlar yaşadı.

Kayıp şehidin eşinin ve 4 çocuğunun hayatta olmadığından, tabutun önüne konulan fotoğraf ve tabuta sarılan KKTC bayrağı ailesinden birine teslim edildi.

“DİĞER KAYIPLARIN DA BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, cenaze töreninde yaptığı kısa konuşmada, Kayıp Şahıslar Komitesi ve Türk üyesi Gülden Plümer Küçük’e çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

493 kayıp şehit olduğunu ve bunlardan sadece 127’sinin kimliklendirilip, defin işlemlerinin yapıldığını söyleyen Ersan, “Diğer kayıpların da bulunmasını ve ailelerin şehitlerinin mezarlarında dua okumasını istiyoruz” dedi.

“KAYIP ŞEHİTLERİN NERDE OLDUĞUNU BİLENLER İHBAR ETSİN”

Ertan konuşmasının sonunda, “Kayıp şehitlerin nerde olduğunu bilenler ihbar etsin” çağrısını yineledi.

Din görevlisinin duasıyla sona eren törene Emin’in ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan temsilciler, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ve bazı yetkililer de katıldı.
Editör: TE Bilisim