Kayıp Şahıslar Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, BM Genel Direktörü Michael Moller ile Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer’in ev sahipliğini yaptığı sergiye, BM üye ülkeleri ve insani örgüt temsilcileri katıldı.

Nick Danziger’in fotoğraflarıyla Rory MacLean’in metinlerinin yer aldığı “Harnup Ağaçlarının Altında” isimli sergi Kayıp Şahıslar Komitesi bilim insanlarının 1963-4 ve 1974 olayları sırasında kaybolan insanların kalıntılarının yerlerinin tespit edilmesi, kazılıp kimlik tespitinin yapılması ve ailelerine teslim edilmesi şeklindeki çalışmalarını resmediyor.

BM Genel Direktörü Michael Moller açılış konuşmasında, Kayıp Şahıslar Komitesi bilim insanlarının çalışmalarını övdü ve sürecin her aşamasında Kıbrıslı Türk ve Rum bilim insanlarının birlikte çalıştığına dikkat çekti. Serginin bilim adamlarının barışçıl bir geleceğe doğru yol açan çalışmalarını yansıttığını ifade etti.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer ise, Uluslar arası Kızıl Haç Komitesi’nin Kayıp Şahıslar Komitesiyle birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı ve bilim insanlarının yıllar sonra hala açık olan yaraları sarmak için işlerine kendilerini adayarak çalıştıklarını ifade etti.
Maurer, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin ise uzlaşının, iki toplumlu iş birliğinin sembolü olduğunu ve sınırlar arasında acı çeken aileler arasında anlayış geliştirilmesini sağladığını belirtti.

Kayıp şahıslar Komitesi üyeleri de BM’ye komiteye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim