Dernekten verilen bilgiye göre, 9-11 Kasım tarihleri arasında Genç TV Amfi Salonu’nda yer alacak eğitim, 14.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Eğitime katılmak isteyenlerin en geç 8 Kasım Salı günü saat 16.00’ya kadar 05338457607 ve 05488618006 numaralı telefonlardan derneğe kayıt yaptırması gerekiyor.

Eğitim verilecek konular şöyle:

“Ev İçi Şiddetin Türleri, Ev İçi Şiddet ve Kıbrıs Türk Basınında Yansıması, Direnişçi ile Güvenli Bir İlişki Oluşturmak, Yargısız yaklaşım, Yetkilendirme, Ev İçi Şiddetin kaynağı ve Basının bu Kaynağı Beslemesi, Özel Yaşam Hakkı ile Özgür Basın Hakkının Dengesi ve Direnişçinin sesi olmak.”

Açıklamada, eğitimlere en az 15 en fazla 20 basın emekçisinin katılımı istendi.

ŞİDDETE KARŞI DİREN PROJESİ

Şiddete Karşı Diren Projesi, KAYAD, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Şiddetler Derneği (GAPSA) tarafından yürütülüyor. AB tarafından kısmi finansal destek alan projenin nihai amacının ülkede kritik bir hale ulaşan kadına ve çocuğa yönelik aile içi şiddeti önlemek olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, dört ayaktan oluşan proje boyunca,aile içi şiddet direnişçilerine adli yardımı da barındıran kapsamlı bir aile içi şiddet yasasının hazırlanması ve yürürlüğe geçmesi için çeşitli lobi ve farkındalık çalışmaları yürütülecek. Aile içi fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunulması amaçlanıyor.  Bunun yansıra ekonomik bağımsızlığı olmayan direnişçilerin iş hayatına yeniden dahil olmaları için CV yazma ve mülakat becerilerini geliştirme alanlarında hizmetler sunulacak.

Yine farkındalık çalışmaları arasında proje kapsamında 1000 kişilik bir örneklem grubu kullanılarak ülkedeki aile içi şiddeti ölçmek adına anket yapılacak. 

Proje kapsamında aile içi şiddetle birebir ilgili olan meslek dallarına eğitim vermek de bulunuyor. Meslek grupları arasında polis, avukat, sosyal hizmetler, öğretmenler, hemşireler ve doktorlar ve basın mensupları bulunmakta.

Editör: TE Bilisim