Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi arasında imzalanan ve çift diploma imkanı sunan işbirliği anlaşması, her iki üniversitenin öğrencilerini bir adım ileriye taşıyor.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre;
2016-2017 Akademik Yıl itibariyle, akademik başarılarına ve her iki üniversitenin programa kabul şartlarına göre öğrenciler; GAÜ ve KAÜ'nün çift diploma Önlisans ve Lisans programlarından birine kayıt yaptırabilecek. Sürecin sonunda öğrencilerin karşı üniversitede aldıkları dersler, kendi dersleri yerine sayılırken şartları sağlayan öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanacakları, Programı tamamlayan öğrencilerinse, hem KAÜ hem de GAÜ'nün diplomalarına sahip olacakları bildirildi.
Günümüzde artık iş hayatında sadece bir diploma yetersiz kaldığı belirtilirken Çift diploma programına katılan öğrencilerin, her iki üniversitenin kültürünü, sosyal yaşamını, akademik üstünlüklerini edineceği, böylece vizyonları genişleyeceği her iki kurumun da yurtdışı kampüslerinden faydalanma şansına sahip olacak olan öğrencileriyle, iş hayatlarında kendilerini daha kolay ifade edebilicekleri açıklandı.

KAÜ’DEN 2016-2017 Akademik Yılı Çift Diploma Programları
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi arasında imzalanan ve çift diploma imkanı sunan programlar;
Önlisans Programları
Sağlık Meslek Yüksekokulu
Aneztezi
Radyoterapi
Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği
Yaşlı Bakımı
Ameliyathane Hizmetleri
Lisans Programları
Mimarlık
Plastik Sanatlar
İşletme Yönetimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

olarak belirtillen programlar için Öğrencilerin, her iki üniversitenin programını eş zamanlı olarak; önlisansı 2 yıl, lisansı dört yıl içinde tamamlayabilecekleri ve
Çift Diploma programlarının sadece KKTC ve Yabancı Uyruklu öğrenciler için geçerli olduğu vurgulandı.
Editör: TE Bilisim