KITOB verilerine göre kasımda 5 yıldızlı büyük otellerin doluluk oranı yüzde 62 ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artış gösterirken, bu yılın ekim ayına göre ise yüzde 10 düşüş gösterdi.

Küçük otellerin doluluk oranları ise yüzde 36 olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 oranında artış, ekim ayına göre ise yüzde 33 düşüş anlamı taşıyor.

Bu veriler ışığında tüm otellerin kasım ayında ortalama doluluk oranları yüzde 49 olarak gerçekleşirken Kasım 2014’e göre yüzde 2 artış, geçen ekim ayına göre ise yüzde 18 düşüş yaşandı.

8 OTEL KAPANDI

Kasım ayında toplam 8 otel ise 2016 ilkbaharına kadar tesislerini kapattı. Bu rakam 2013 yılında 6, 2014 yılında ise 7 idi.

KITOB, kasım ayı verilerinin sezonun sonuna gelinmesi nedeniyle düşüş eğiliminde olmasının beklenen bir gelişme olmakla birlikte 2014 yılının turizmde daha başarılı bir yıl olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

“GEÇEN YILKİ İVMENİN GERİSİNE DÜŞÜLDÜ”

Açıklamada, şöyle denildi:

“Geçen yıl turizmde kazanılan ivmenin maalesef gerisine düşüldüğü görülmektedir. Turizmde ulaşım teşviklerinin halen açıklanmamış olması, turizm politikalarındaki günübirlik politikaların devam edeceği sinyalleri, 2016 yılı bütçesinin turizm açısından diğer yıllarda olduğu gibi umut vaat etmiyor olması, Doğu Akdeniz destinasyonunun içinde bulunduğu hassas konjonktür ve belirsizlikler, ülkemizin 2016 turizmi için maalesef olumsuzluklar taşımaktadır.”
Editör: TE Bilisim