Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, “ İrsen Küçük’le ne ülkenin ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağının zaman içinde net bir şekilde ortaya çıktığını,ülke insanı ile UBP’lilerin bu kanaati taşıdıklarından emin olduğunu” söyledi.

         Kaşif, dün bazı İskele İlçesi köylerini ziyaret ederek, UBP’liler ve vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını, görüş ve düşüncelerini dinledi; UBP Genel Başkanlık sorununun ve ülke meselelerinin aşılması ile ilgii kendi görüşlerini anlattı.

         Ahmet Kaşif, UBP Kurultay sürecine değinirken, “ kendisinin 2 yıl önce de UBP  Genel Başkanlığı ve ülke yönetimine aday olduğunu anımsattı, “ İrsen Küçük’le ne ülkenin ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağının zaman içinde net bir şekilde ortaya çıktığını,ülke insanı ile UBP’lilerin bu kanaati taşıdıklarından emin olduğunu” söyledi.

 

         “İki yıl sonra partinin ve ülkenin İrsen Küçük’le içine düştüğü sıkıntıları görerek UBP Genel Başkanlığı’na yeniden aday olmasından daha doğal bir şey olamayacağını” ifade eden Kaşif, “ ancak bundan rahatsız olan Küçük’ün hiç karışmaması gerekenleri parti içi bir yarış olması gereken UBP Kurultayı’na karıştırarak, kendisini ekarte etme çalışmaları içine girdiğini” kaydetti.

         “İrsen Küçük’ün bugün de aynı yaklaşımla kendisine karşı bir mücadele yürüttüğünü, anti demokratik  yaklaşımlar ve kararlarla kendisine karşı yürütülen çalışmalarla aslında UBP’nin yıpratıldığını” belirten Kaşif şunları söyledi:

 “ Kendisi ile şahsi bir sorunum yok ama Sayın İrsen Küçük’le ne ülkenin ne de UBP’nin başarılı ve istikrarlı bir şekilde idaresinin mümkün olamayacağı zaman içinde net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Her tarafı dolaşıyor ve görüyor, duyuyoruz. Ülkede ciddi sıkıntılar var. İnsanımız ve UBP’liler açıkça İrsen beyle parti ve ülke idaresinin  yürümediğini, yürümeyeceğini, ülkede hiç bu kadar kargaşa ve umutsuzluk görülmediğini söylüyorlar.

Biz işte bu nedenle aday olduk ve adaylıkta ısrar ediyoruz. UBP’nin yeni bir heyecana, yeni bir idareye ihtiyacı var. Partide sevgiyi, saygıyı, vefayı yeniden ön plana çıkarmalıyz. Ülkenin kararlı, ne yaptığını bilen. Bir gün bir karar alıp ertesi gün bunu bozan değil, bir kararı almadan önce iyice düşünip taşınan, aldığı kararın arkasında duran bir Başbakan’a ihtiyaç var. Bizim hedefimiz UBP’ye ve ülkemize hizmettir” dedi.

Ahmet Kaşif, “ UBP Kurultayı’nın bu kadar uzamasının tek sorumlusunun tüzüğün açık hükmüne rağmen 28 Ekim’de ikinci tur yapılmasından kaçan ve  mahkemenin verdiği kararlara rağmen hala oyalama amaçlı yargı sürecini devam ettiren İrsen Küçük olduğunu” kaydetti.

Kaşif sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Biz yargımıza güveniyoruz. Hangi karar verilirse uyacağız. İnşallah,sağda solda söylenen yargı istediği kararı versin Kurultay yapılmayacak lafları boşa çıkar ve Sayın İrsen Küçük de yargı kararına uygun bir tutum içine girer. Ülkemiz ve partimiz için şu anda görülen en doğru çıkış yolu budur”.

Ahmet Kaşif, “ülkenin ve partinin yaşadığı sorunları çok iyi bildiklerini, görev verilmesi halinde bunları halledebilecek birikime ve çalışma azmine sahip olduklarını” söyledi.

Kaşif, “kendisinin Anavatan Türkiye ile ilişkileri bozacağı iddialarına ise gülüp geçmekte olduğunu” ifade etti ve “ Türkiye’ye asıl zarar verenler başarısız olanlar ve ülkeyi sıkıntıya sokanlardır. Ülkde ve partide şu anda bir istikrar değil kaos vardır. Biz diyalogla, karşılıklı sevgi,saygı, iyi niyet ve çalışkanlığımızla sorunları aşacağımıza eminiz” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim