Örgüt, belediyenin bu kararının kamu vicdanını yaraladığını ve bölgeyi betona gömeceğini savundu.

Bağımsızlık Yolu adına Yusuf Özgü Sertel tarafından “Kaşgar Court bölgesini betona gömmeyin” başlığıyla yapılan açıklamada, örgütün, UBP-DP hükümetince Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi’ne ilişkin yapılmak istenen değişiklikler karşısında; siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, halk inisiyatiflerinin ve halkın yarattığı muhalif duruşa, kamu yararı gözettiği nedeniyle destek verdiği belirtildi.

Sertel açıklamasında, “Faydalı yatırım ve kamu yararı adı altında sermaye grubunun hukuksuz edimlerini bu emirname değişikliği ile hükümetin yasal bir zemine oturtmak istediği apaçık ortadadır” görüşüne yer verdi.

Kent yapılanmasının, halkın kaliteli yaşam hakkı bağlamında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Sertel şöyle devam etti:

“Turizm yatırımı adı altında birçok yükümlülükten muaf tutulan ve kamu yararı adına hiçbir getirisi olmayan söz konusu devrin, yerel idareler tarafından yapılması, kamu vicdanını yaralamaktadır ve kent dokusunun kötüleşmesine sebep olmaktadır. Bahsi geçen arazide yapılan çalışmalarla hem betonlaşma oranın artması, hem de doğal güzelliklerimizden olan kıyılarımızın tahribatı söz konusudur.”
Editör: TE Bilisim