Cumhurbaşkanı Akıncı'yı Ercan Havaalanı'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, UBP Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan karşıladı.

Akıncı, Ercan'da İstanbul temaslarını değerlendirdi:

Akıncı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün dünkü açılışında bulunduk. Bu önemli köprünün Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.

Tarihi bir açılış töreni idi bu törende yer almaktan mutluyuz. Orada bizimle beraber bulunan başka yabancı devlet başkanları da vardı.

Gerek tören öncesi ve tören sonrası devlet başkanlarına verilen yemekte yeniden bir arada bulunma fırsatı bulup onlarla dostluğumuzu ilerlettik. Bu anlamda yararlı bir buluşma oldu.

Dün de İstanbul Başkonsolosluğu’nu ziyaret edip çalışmalarını yerinde görüp değerlendirdik.O açıdan da memnuniyetimi ifade etmek isterim.

Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldik. Yeniden gündemimizde olan ve önümüzdeki birkaç ayın sıcak konusu olacak olan Kıbrıs konusunu yeniden değerlendirme fırsatı bulduk. Bugünkü görüşmeden memnun ayrıldık.

Türkiye bir kez daha yıl sonuna kadar Kıbrıs’ta çözüm isteğimize destek verdiğini yineledi ve Burgen Stock tarzı 5'li toplantıya hazır olduğunu en yetkili ağızdan teyit etti.

Geldiğimiz noktada Pazartesi’nden itibaren geriye kalan altı toplantımız var bu çalışmalarda ümit ederim ki geriye kalan ayrılık noktalarını kapatalım ve netleşmemiş noktalara netlik getirelim ve bu işi sonuca bağlayalım.

Dolayısıyla eğer önümüzdeki süreci iyi değerlendirirsek ve karşı taraf imkansızı istemezse sonuç olumlu olacaktır."
Editör: TE Bilisim