Telefon dairesi, borcu olan abonelerine haber vermeksizin başlattığı uygulama tepkilere neden oldu. Saat 11:00 civarında ödenmemiş tüm hatları iptal etmesi vatandaşı çileden çıkardı. Borcunu ödemek için Telefon dairesine akın eden vatandaşlar hattının iptal olduğunu öğrenince isyan ettiler. Haftanın son iş günü olması hafta sonu birçok abonenin telefonsuz ve internetsiz kalmasına sebep oldu.

Hattı tekrar açtırmak eziyet
İptal olan hatların tekrardan aktive edilmesi ise tam eziyet. Vatandaş önce vergi dairesine kamu alacaklılar bölümüne gidiyor. Aldığı bir belge ile vezneye tekrardan ödenmiştir belgesi alıyor. Telefon dairesine vergi dairesinden alınan makbuzla gidildiği zaman tekrardan yeni abonelik işlemi yapılıyor. Makbuz olmadan bu işlemler yapılmıyor. ADSL gibi hizmet alan aboneler ise tekrardan hizmet aldıkları firmaya gidip yeni baştan abone olması gerekiyor.

Memurlar kayıp!
Öğrencilerin karne alma günü olması dolayısıyle birçok memur daireden ayrıldı. İşlem yapamayan birçok vatandaş veznelerin de kapanması ile hatlarını açtıramadılar.  

Kaynak: kuzeypostası
Editör: TE Bilisim