Girne Belediyesi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi’nde sağanak yağışlar sonrası hasar gören bölgelerin tespiti ve tedbir amaçlı toplantı yapıldı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne bölge muhtarları ve belediye personeli katıldı.

Toplantıda, sağanak yağışlardan hasar gören bölgeler tespit edilerek, yaşanan olumsuzluklarla ilgili tedbir amaçlı çalışma başlatılması kararı alındı.

Bu çerçevede, Karaoğlanoğlu ve Edremit bölgesinde çalışma gerçekleştirildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kış aylarında derelerin taşması sonucu Karaoğlanoğlu’nda ciddi su baskınları yaşanması sonucu bölge sakinlerinin mağdur olduklarını belirterek, sorunları asgariye indirmek adına çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Karaoğlanoğlu ve S Bölgesi’nde gerçekleşen çalışmada yıllar içinde kaybolan iki göletin ortaya çıkarıldığını kaydetti.

Girne Belediye ekiplerinin Temmuz ayında yıllardır temizlenmeyen ve aşırı yağmurlarda tıkanarak su baskınlarına neden olan Karaoğlanoğlu köy merkezinin kuzeyindeki derede de ıslah ve temizlik çalışmaları gerçekleştirdiklerini anımsatan Güngördü, bunun yanında kent genelinde yağmur suyu giderlerinin de temizlendiğini söyledi.

Güngördü, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukları önleyebilmek için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Editör: TE Bilisim