Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, atıl durumda olan Girne Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadı’nın yeniden düzenlenmesi için çalışmalara törenle başlandı.

Törene Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, UBP milletvekilleri Dursun Oğuz ve İzlem Gürçağ, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün törende yaptığı konuşmada, “Burası Mete Adanır’ın ismini taşıyor. O benim için çok önemli. Beraber futbol oynadığımız, sahalarda ter döktüğümüz arkadaşımız. Bugün aramızda bulunmuyor. Onun adına yakışır olması önemli. Onun adının burada yaşatılması benim için duygusal da bir değer taşıyor” dedi.

Spora tesis kazandırmak için gözünü kırpmadan cesur adımlar atmaya devam edeceğini ifade eden Başbakan Özgürgün, “Hareketlerimiz birilerinin herhangi bir şekilde çıkarına değil, futbolun, ülke sporunun ve gençlerin çıkarına olacak” dedi.

Altı ay sonra tamamlanacak olan tesisin gelir getirici, tüm Girne’nin ihtiyacını karşılayacak bir tesis olacağını belirten Özgürgün, “Bu şekilde yatırımları diğer bölgelere de götürmek için elimizden geldiği kadar çalışacağız” dedi.

“GİRNE İÇİN ÖNEMLİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR”

Bunun Girne’ye yapılacak tek yatırım olmadığını, Girne 20 Temmuz Stadı’nın ışıklandırılması için ihale aşamasının sonuna gelindiğini belirten Başbakan Özgürgün, Piabella Otel’in karşısındaki sahalarının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na devretmeyi düşündüklerini de söyledi.

Özgürgün, “Futbol Federasyonu da o sahaları tanzim edip milli takım sahaları olarak kullanacak, bölge takımları da o tesisleri kullanacak. Yani Girne için önemli düşüncelerimiz var. Özellikle futbol anlamında. Ama diğer sporları da ihmal etmeyeceğiz” dedi.

SERTOĞLU

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Karaoğlanoğlu’na yapılacak stattan tüm Kıbrıs Türk gençliğinin faydalanabileceğini belirtti ve Başbakan Özgürgün’e desteği için teşekkür etti.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, stadın uzun yıllar ihmal edildiğini,  Başbakan Özgürgün’ün ihaleyi hızlandırdığını belirtti.

Tesislerin korunmasının da önemli olduğunu belirten Güngördü,  “Toplum olarak en büyük eksikliğimiz, yapılanları korumada fazla özen göstermiyoruz” dedi.

TUTKUN

Karaoğlanoğlu Muhtarı Hüdaverdi Tutkun da, “Yıllardır el atılmayan stada şimdi Başbakan Özgürgün el attı. Köyümüze bundan daha büyük bir yatırım olamaz” dedi.

TOSUNOĞLU

Müteahhit Hasan Tosunoğlu da 1 milyon 243 bin TL’ye mal olacak stadın yenileme çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını, zemini sentetik çim olacak olan tesiste portatif tribün, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi yapılacağını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim