KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, Paris’teki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, İslam dininin sevgi ve hoşgörü dini olduğunu ve her türlü şiddeti yasakladığını ifade etti.

Hangi isim altında olursa olsun masum insanları hedef alan saldırıları şiddetle kınadığını kaydeden Büyükyılmaz, “Sevgi ve kardeşliğe önem veren bir dinin adını terörist saldırılarla birleştirmek ve adına İslam demek İslam dinine yapılabilecek en büyük hakarettir. Bunu yapanları ve terörist saldırılarla dünyayı kana boyayanları şiddetle kınıyorum” dedi.

Büyükyılmaz Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yayımladığı mesajda ise,“Kıbrıs davasının simgesi ve Mücahit Kıbrıs Türkü’nün onurlu varoluş mücadelesine şekil ve ruh veren önder ve Büyük Lider Rauf Raif Denktaş’ı 3. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını” kaydetti.

Rauf Raif Denktaş’ın liderliğinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları dışında da duruşu ve davasını savunmasıyla alkış topladığını ve Kıbrıs sorununa dünyanın bakışını değiştirdiğini kaydeden Büyükyılmaz, “Rauf Raif Denktaş, tanınmayan bir ülkenin imrenilerek izlenen lideriydi” ifadelerini kullandı.

Büyükyılmaz, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın, tüm olumsuz şartlara rağmen Kıbrıs Türk halkının haklarını savunduğunu, duruşundan ve Kıbrıs Türk halkının haklarından ödün vermediğini belirtti.

“Hiç şüphe yok ki, sahip olduğumuz cumhuriyet ve bugünlere gelebilmemizdeki en büyük emek kendisine aittir” diyen Büyükyılmaz, Denktaş’ın; hayatını Kıbrıs davasına adayan büyük bir devlet adamı, Türk dünyasının gönlünde taht kurmuş büyük bir lider olarak tarihe mal olan örnek kişiliğiyle daima hatırlanacağını ve asla unutulmayacağını ifade etti
Editör: TE Bilisim