Meclis oturumunu izleyen eski KTHY çalışanları ve KTAMS yetkilileri, Meclis bahçesinde basına açıklama yaptı, zafer işaretiyle poz verdi.

YÜCELEN: “ÇOK BÜYÜK MÜCADELE KAZANDIK”

Eski KTHY çalışanları adına konuşan Osman Yücelen, 5 Temmuz 2014’te Hava-Sen’den ayrılarak çıktıkları zor yolculukta 69 kişinin başta KTAMS olmak üzere birçok sendikadan destek alarak çok büyük mücadele kazandıklarını söyledi.

Yücelen, 6 aydır evlerine tek kuruş götüremediklerini, en büyük özveriyi ailelerinin yaptığını belirterek bu süreçte birçok engelle karşılaştıklarını ama yılmadıklarını vurguladı.

Destek verenlere teşekkür eden Osman Yücelen, çadır eylemlerine katılmayan arkadaşlarının da bugün onaylanan yasayla işe girme hakkı kazandığına dikkat çekti; “Umarım bize her gece dua ederler, herkese hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

HAVA-SEN’E TEPKİ

Daha sonra Yücelen’in çağrısıyla eski KTHY çalışanları eski sendikaları Hava-Sen’i ise alkışlarla protesto etti.

KAPTAN: “İNANANLAR MÜCADELEYİ KAZANDI”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise haklı olan ve inananların mücadeleyi kazandığını söyledi. Açlık grevi dahil bir mücadeleyle onur mücadelesi veren tüm KTHY emekçilerini kutlayan Kaptan, kavganın başında yaşananların üzücü olduğunu belirtti.

Ahmet Kaptan, sıkışık zamanda çalışanların terk edilmesi halinde sendikaların da sorgulanır pozisyona geldiğini kaydederek, “Burada görülen bir avuç mücadeleci ruh, inandı, savaştı ve kazandı. Bu, çok bağıranın kazandığı bir kavga değildir, onur kavgasıdır, anayasal hak kavgasıdır” dedi.

KTAMS Başkanı Kaptan, Meclis’teki tüm partilere teşekkür ederek, kavganın devam edeceğini, özlük hakları için de öneriler hazırlanması gerektiğini; bu mücadeleyi vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaptan, eski KTHY çalışanlarının mücadelesinin herkese örnek olmasını istedi; “Tünelin sonunda ışık yok diyenler, neler oluyor görsün, yeter ki çalışan inansın...” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim