Kıbrıs Türk Tabibleri Odası, Kanser Haftası dolayısı ile 6 Nisan Cuma günü eğitim paneli düzenliyor.“Kanser ile ve Kansersiz Yaşam” temalı panel Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği Konferans Salonu’nda yer alacak.

Kıbrıs Türk Tabibleri Odası As Başkanı Dilek Yazman, kanser Haftası dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

Dilek Yazman, kanser hastalığının önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini anlattı.

Kansere yol açan etkenlerin büyük kısmının farkındalığın artırılması ile önlenebileceğine işaret eden Yazman, kanserin azaltılmasındaki en önemli basamaklardan birinin önleme programları ve eğitim olduğunu vurguladı.
Yazman, eğitimlerin kanser önleme programları dahilinde yaygınlaşmasını ve hayata geçmesini sağlamak gerektiğini söyledi.

Tarama programlarını yaygınlaştırarak erken teşhisi sağlamanın önemine değinen Yazman, “tarama programlarının ülke genelinde, her sağlık merkezinde ve poliklinik başvurusunda yapılması, eksiklerin tamamlanması tarzında sürdürülmesi gerekmektedir” dedi.

Yazman, kaliteli tedavi hizmetlerine zamanında erişimin, tedavi hizmetlerinin de gereksinimi olan ilaçlara hızla, eksiksiz ulaşılmasının önemini vurguladı.

Yazman, kanser ile savaşta tüm kurumların güç birliği yapması gerektiğine de işaret etti.

Kıbrıs Türk Tabibleri Odası, Kanser Haftası dolayısı ile 6 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği Konferans Salonu’nda “Kanser ile ve Kansersiz Yaşam” konulu eğitim paneli gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim