Büyükelçi Kanbay, saat 12:00’de gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, hükümet programını dikkatle okuduğunu ve programda güzel projeler ile yasama işlemi gerekecek kanunlar, tüzükler olduğunu belirtti. Kanbay, “İnşallah yoğun bir şekilde çalışıp bunların bir çoğunu meclisten geçirecekler” dedi.

Birçok işin gerçekleşebilmesi için yasal dayanak olması gerektiğini söyleyen Kanbay, güncel olmayan yasaların da güncellenmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitimin olmazsa olmazların biri olduğunu kaydeden Kanbay, KKTC’de eğitim sisteminin iyi işlemesinin öncelikleri olduğunu vurguladı ve eğitim sektöründeki çalışmaların hem topuma hem de gelecek nesillere sunulan önemli bir değer olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ta eğitim sektörünün gelişmiş olduğunu kaydeden Kanbay, yüksek öğrenim konusunda Kuzey Kıbrıs’ın cazibe odağı haline geldiğini, dünyanın her yerinden öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’a geldiğini ve bunun Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına da fayda sağladığını söyledi.

Kanbay, “Umarız önümüzdeki dönemde sizin öncülüğünüzde bakanlığınızın gayretinde eğitim alanında da güzel işler yapılır” dedi.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, Büyükelçi Derya Kanbay’ın da görevine yeni atandığını hatırlatarak görevinde başarılar diledi.

Dürüst; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim Anavatanımızdır kim ne söylerse söylesin dünyanın hangi ülkesi hangi sivil toplum örgütü hangi eleştiriyi getirirse getirsin dünya coğrafyasında saygın ve etkili bir halk bir devlet bir toplum olamadığımız için Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin desteğine ihtiyacımız vardır” dedi.

“Güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti olsun ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı daha rahat daha huzurlu olabilsin” diye konuşan Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı’na Türkiye’nin ciddi katkıları olduğunu belirtti ve bu katkıyı doğru kullanmanın önemine işaret etti.

Dürüst, “Birlikte planladığımız iki ana temel sektörümüz vardır. Birisi turizm, birisi eğitim. Bizi ilgilendiren yüksek öğretim kısmında öğrenci memnuniyetini üst seviyede tutturabilmek” dedi.
Editör: TE Bilisim