Türkiye’nin Lefkoşa Büyükeçisi Deya Kanbay, Pazartesi günü Başbakan Tufan Erhürman, ile başladığı kabineye yönelik kutlama ziyaretleri çerçevesinde bugün Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı ziyaret etti.

Kanbay, “Yeni Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı görevine getirilmenizden dolayı sizleri kutlamaya ve başarı dileklerimizi sunmaya geldik” dedi. Kanbay, Anavatan Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk Halkına desteğini sürdüreceğini söyledi.

Kardeş Dışişleri Bakanlığı olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın da her türlü desteği yapacağına işaret eden Kanbay konuşmasında, iki bakanlık arasında devam eden bazı projelerle ilgili de bilgi aktardı.

Büyükelçi Kanbay, Kıbrıs Türk Halkıyla yürütülen tüm ilişkiler ve verilen desteklerin ahdi ilişkiler temelinde olduğunu da vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise Türkiye Cumhuriyeti ile yürütülen ilişkilerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Büyükeçisi Kanbay’ın, “Türkiyenin desteği sürecek” şeklindeki beyanatınında kendileri için önemli olduğunu dile getiren Özersay, bunun yanısıra Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’ndan tebrik mesajı almaktan da memnuniyet duyduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim