Geçtiğimiz gün Girne’den Lefkoşa istikametinde giden kamyonet, Ciklos’a doğru çıkarken KIBRIS tarafından görüntülendi. Arabanın yanında hurda olduğu sanılan diğer eşyaları da taşıyan kamyonetin, yokuşu çıkarken hem zorlandığı, hem de egzosundan siyah dumanlar attığı görüldü.  
   Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı (TKÖD) Dr Mehmet Avcı, kamyonetin gayrı yasal bir şekilde eşya taşıdığını ve diğer sürücüler için tehlike oluşturduğunu kaydetti.
     Avcı, “Bir yük aracının, kendi boyutlarını aşan herhangi bir şey taşımaması lazım. Taşıdığı arabanın düşme ihtimali var, bağlı olup olmadığı belli değil. Bu gibi durumlarda çekicilerde aksam var. Arabaları ya çekiciler taşır ya da kasası söz konusu arabayı içine alacak kadar geniş bir kamyon” diyerek kamyonetin ne plakasının ne de fren lambalarının görünmediğini ifade etti.
   “Üstü örtülü değil, arkasında da dikkat çeken herhangi bir bayrak yok. Kurala uymayan bir taşıma sistemi” diyen Avcı, burada sürücü bilgisi ve devlet denetimi konusunda soru işaretleri bulunduğunu söyledi.
Şehirler arası yollarda sürekli bir anayolu devriyesi olması gerektiğine işaret eden Dr Avcı, kamyonet şoförünün alayolda devriye olduğunu bilmesi halinde bu şekilde taşıma yapmayacağını belirtti.

(KIBRIS GAZETESİ - Osman KALFAOĞLU)
Editör: TE Bilisim