Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, Dr. Fazıl Küçük’ ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük' ü, vefatının 34.  yıldönümünde özlem ve saygıyla andıklarını kaydetti.

Atan, “Dr. Küçük, o zorlu yıllarda, azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleler sonucunda Kıbrıs Türk halkına yol göstermiş, halkının umut ve güç kaynağı olmuştur. O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinin halkımızın geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunun bilincindeyiz” dedi.

KKTC’nin aydınlık geleceği için, çağdaş ve demokratik dünyayı yakalamak adına, Dr. Küçük’ün mücadelesindeki duruşu ve düşüncelerinin  takipçisi olacaklarını kaydeden Atan, yaşanan zor yılların üstesinden birlik ve beraberlikle hareket ederek gelen Kıbrıslı Türklerin bugün halen dünyayla bütünleşme, hak ettiği dünya devletlerinin yaşam standartlarına, daha refah bir seviyeye ulaşma çabası verdiğini belirtti.

Atan, Dr. Küçük’ ün Halkın Sesi gazetesinde yazdığı yazılarında, milli varoluş bakımından da çok önemli rol oynadığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim