Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve sendikadan bir heyet CTP-BG’yi ziyaret ederek, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile görüştü.

Özkardaş, ziyarette yaptığı konuşmada, şu anki Yataklı Kurumlar Dairesi Teşkilat Yasası’nda ebelik ve hemşirelik sınıflarında toplamda 564 kadro bulunduğunu, bu kadroların 220’sinin boş olduğunu ancak ön lisans mezunu olup bu kadrolara başvurabilecek kamudaki geçici hemşire sayısının ise 57 olduğunu anlattı.

Özkardaş, Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri Sınıfı’nın IV. Derecesinde artık hiç kullanılmayacak olan 220 kadronun 170’inin iptal edilip, aynı sayıda III. Derece Yüksek Hemşire kadro sayısının artırılabileceğini kaydetti. Kamuda geçici statüde çalışan 57 ön lisans mezunu için de aşamalı olarak boş olan kadroların açılabileceğini söyleyen Özkardaş, ön lisans mezunlarının da dört yıllıklara devam edip, sınıf değiştirebileceğini kaydetti.

Özkardaş, “Tüm bunların ışığında geçtiğimiz aylarda sınavı yapılan 40 kişilik yüksek hemşirelik kadrolarında çok iyi puanlar alarak başarılı olan 40 kişinin dışındaki başarılı olan 175 kişinin de mağdur olmaması için başka bir seçenek yoktur” diye konuştu.

Bakanlığın 220 kadrodan 120’sini iptal ederek, aynı sayıda III. Derece Yüksek Hemşire kadrosunu artırma yönündeki çalışmalarının da sorunu çözmeyeceğini söyleyen Özkardaş, şu anda sınavda başarılı olan ve kadro hakkı doğan 175 kişi bulunduğunu kaydetti. 220 boş ve kullanılmayacak kadronun sadece 50’sini bırakıp, 170 kadroya 5 daha eklenebileceğini söyleyen Özkardaş, sorunun çözülebileceğini söyledi.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de konuşmasında, sorunların uzlaşıyla çözülebileceğini kaydetti. Kamu-Sen ile her zaman iyi ilişkileri olduğunu söyleyen Özkardaş, Kamu-Sen’e çalışmalarında başarılar diledi. 
Editör: TE Bilisim