Başbakan Ömer Kalyoncu, Tarkan Kadooğlu başkanlığındaki Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Metin Şadi Başkanlığındaki İŞAD heyetini kabul etti.

KADOOĞLU: “TÜRK İŞ DÜNYASI ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERİYOR”

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye genelinde örgütlü olan konfederasyonun, bünyesinde 150 dernek, 20 bölgesel 2 de sektörel federasyon, 12 bin iş insanı ve 30 bini aşkın şirket barındırdığını belirterek, Türkiye’nin dış ticaret ve enerjisi hariç yüzde 83’ünü karşılayan konfederasyonun faaliyetleri hakkında bilgi sundu.

Kuzey Kıbrıs’ta bölgelerarası işbirliği adı altında bir proje başlatmak istediklerini de ifade eden Kadooğlu, Türkiye’deki iş dünyasının Kıbrıs’ta devam eden çözüm sürecine destek verdiğini söyledi.

KALYONCU: “TÜRK İŞ İNSANLARININ KIBRIS’TA ANLAŞMAYA YÖNELİK TAVIRLARINDAN BÜYÜK MEMNUNLUK DUYUYORUZ”

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, iş insanlarının barış ortamını savunması kadar doğal birşey olmayacağını ifade ederek, geçmişte kendileri barışı koruma adına yola çıktıklarında bu topraklarda; “kanla alınan kalemle verilemez” düşüncesinin hakim olduğunu anımsattı.

“Gelinen aşamada insanları yaşatmamız gerekir, bunun için de bir çözüm ve anlaşma gerekir. Bunda bizim payımız büyük oldu. Bu noktaya gelebilmek için çok uğraştık. Eskiden Türkiye’de herhangi bir parti Kıbrıs sorunuyla ilgili bir adım atacak olsa; ‘Kıbrıs’ı satıyorlar’ sesleri yükseliyordu” diyen Başbakan Kalyoncu şimdi bakıldığında ise Anadolu girişimcilerinin Kıbrıs’ta barış ve anlaşma istediği ve bunun da bu konuda önemli bir mesafe katedildiğini gösterdiğini kaydetti.

Barış ortamında refahın artmasının herkesin istediği bir konu olduğu ve Türk iş insanlarının Kıbrıs’ta bir anlaşmaya yönelik tavırlarından büyük memnunluk duyduklarını ifade eden Kalyoncu, son zamanlarda Kıbrıslı Türk, Rum, Türk ve Yunan işadamlarının arabölgede bir araya gelerek toplantılar düzenlemekte olduklarına işaret etti. 
Editör: TE Bilisim