Güzelyurt Belediyesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Koruma Birliği ve Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonunda anıt zeytin ağaçlarının tanıtılması amacıyla yürüyüş düzenleniyor.

Kalkanlı anıt zeytin ağaçlarına yönelik yürüyüş ve bölge gezisi, 31 Mart Pazar günü Kalkanlı Piknik Alanı’nda buluşulmasının ardından saat 14.00’te başlayacak.

Programa göre, Ayios Nicolaos Kilisesi tarafından bölgeye girilerek, Çoban Mağarası ve  “Kıbrıs”, “Barış” ile “Kraliçe”  zeytin ağaçları ziyaret edilecek.  Ayios Mandilios Kilisesi’nin kalıntılarının gezilmesinin ardından ise “Değirmen taş kalıntıları” ziyaret edilecek ve orkideler görülecek. Gezi “Gabudi”, “Athena”, “Efsane” ile “Afrodit”in görülmesinden sonra “Kral” ve havuz başında ikram yapılması ile sona erecek.

Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Koruma Birliği Başkanı Osman Kaş, yaptığı açıklamada halkı etkinliğe davet ederken şöyle dedi:

“Kültürel mirasımız anıt zeytin ağaçlarının tanıtılmasına katkı koymak amacı ile doğada yeşilin en yoğun olduğu, pınar sularının gürül gürül aktığı bir ortamda, patikalar ve yürüyüş yollarından geçerek, Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları’na yapacağımız gezimize tüm doğaseverlerin katılımını bekleriz.”

Editör: TE Bilisim