Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, İstanbul’da gerçekleştirilen “Sol’un 2. Akdeniz Konferansı”na katılarak konuşma yaptı.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan’ın eşlik ettiği İzcan, konferans çerçevesinde düzenlenen “Bölge Sorunları için Sol Alternatifler” başlıklı oturumda konuşma yaparak, Kıbrıs sorunu ve bölgede yaşanan diğer sorunlar hakkında BKP’nin görüşlerini aktardı, Sol’un izlemesi gereken politikalar konusunda önerilerde bulundu.

Konferansta yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun uluslararası bir sorun olduğunu, Ortadoğu ve Akdeniz bölgesindeki gelişmelerden bağımsız bir şekilde değerlendirilemeyeceğini söyleyen İzcan, “Kıbrıs sorununun çözümü yalnızca Kıbrıs’ta barış sağlamakla kalmayacak, bölgemizdeki tüm sorunlara da barış yönünde olumlu etki yapacak” dedi.

Kıbrıs sorununun devam etmesinin tüm Kıbrıslıların aleyhine olduğunu, çözümsüz geçen zamanın sorunları daha da büyüttüğünü belirten İzcan, BKP’nin esas mücadelesinin Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek bağımsız federal bir çözümü sağlamak olduğunun altını çizerek, bu konuda sol partilerden destek talebinde bulundu. 
Editör: TE Bilisim