Liderler, İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasındaki müzakerelerin dördüncü gününde “Toprak” başlığının kriterlerinde uzlaşı arayışlarını öğleden sonra da sürdürüyor.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, öğlen verdikleri molanın ardından KKTC saatiyle 19.00’da (İsviçre saatiyle 17.00’de) yeniden biraraya geldi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam eden müzakerelerin dördüncü gününde liderlerin sabahki toplantısı İsviçre saatiyle 13.30’da tamamlandı.

Müzakere heyetlerinin kendi aralarındaki iç değerlendirmenin ardından liderlerin İsviçre saatiyle 17.00’de yeniden biraraya geldiği öğrenildi.

Liderlerin yarın izleyeceği yol bu akşam sonunda elde edilecek sonuçlara bağlı olacak. Kriterler üzerinde anlaşmaya varılırsa yarın eş zamanlı olarak beşli konferansın tarihi ile kriterlerin harita üzerinde işlenmesi çalışmalarına geçilecek.

Sadece müzakereler için İsviçre’ye giden BM, KKTC ve Rum heyetlerinin konakladığı Le Mirador Otel'de geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken gazetecilerin otele girmesine izin verilmiyor.

İsviçre'deki Kıbrıs müzakereleri yarın sona erecek ve Cumhurbaşkanı Akıncı ile heyeti cumartesi gecesi yurda dönecek.
Editör: TE Bilisim