Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkede büyük bir kaosun yaşandığını, iç politikada yönetimsizliğin, dış politikada ise bilinmezliğin hüküm sürdüğünü iddia etti.

Denktaş, 38’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Ulusal Birlik Partisi’nin son dönemde devlete yaptığı istihdamları eleştiren Denktaş, işsizlik sorununun bu yöntemle çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Denktaş, bir süredir basında, Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) ve Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a yönelik ‘yıpratıcı ve yanlış’ röportajlar yayınlandığını söyleyerek, “Son kalan onurumuzu ayaklar altına almanın kimseye faydası olmaz” dedi.

“İSTİHDAMLAR, SORUNU ÇÖZMEZ”

Konuşmasına Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin 38’inci yıldönümünü kutlayarak başlayan Denktaş, ülkenin içinde bulunduğu kaos nedeniyle buruk bir şekilde “hayırlısı olsun” dediklerini söyledi.

İç politikada yönetimsizlik yaşandığını, dış politikada ise “henüz ne olduğu bilinmeyen bir şeyler pişirildiğini” belirten Denktaş, bunlarla ilgili hem halkı hem de yöneticileri uyarmak amacıyla bazı maddeler yayınladıklarını kaydetti.

Önerilerin dikkate alınmasını umduklarını söyleyen Denktaş, hükümetin son günlerde kamuya yaptığı istihdamları eleştirdi.

“Yasal olup olmadığına, ihtiyaç duyulup duyulmadığına bakılmaksızın istihdam yapılıyor” diyen Denktaş, kamuya yapılan istihdamlarla, işsizlik sorununun çözülemeyeceğini belirtti.

Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti yardımlarının kesilmesi veya azalması halinde devlet çalışanlarının ve emeklilerin, aylarca maaşlarını alamayan, yatırımları yapılmayan Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarından daha kötü duruma düşeceğini ileri sürdü.

Devlete ve özel sektörde çalışan herkese iş güvencesi sağlanması, maaş ve iş tatmini sağlanması konusunda adımlar atılması gerektiğini söyleyen Denktaş, istihdam sorununun ancak bu şekilde çözümlenebileceğini belirtti.

“YIPRATICI VE YANLIŞ RÖPORTAJLAR YAYINLANIYOR”


Dış konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Denktaş, “Bizim dışımızda bazı gelişmeler yaşanıyor. Futbol Federasyonlarının yaptığı görüşmeler var. Bir yemek pişiyor, kokusunu alamıyoruz ama ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Son dönemlerde basında TMT’ye ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a yönelik yıpratıcı ve yanlış röportajlar yayınlandığını söyleyen Denktaş, 1950-60 yıllarının dönemin koşulları göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Denktaş, bugünün koşulları ile o dönemin değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

TMT’nin bir yeraltı örgütü olduğunu, bu tarz örgütlerde çizgi dışına çıkan üyeler olabileceğini belirten Denktaş, “Bunlar, verilen mücadeleyi başka gözle yargılamayı haklı kılmaz” dedi.

Denktaş, TMT’nin onurlu bir mücadele verdiğini belirterek, “Son kalan onurumuzu ayaklar altına almanın kimseye faydası olmaz” diye konuştu.

ERSAN: “HALK BUNALIM İÇİNDE”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, halkın büyük bir bunalım içinde olduğunu söyledi.

Ersan, konuşmasının başında, derneğin faaliyetlerini anlattı. Derneğin Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile geçmişte çok iyi ilişkiler içinde olduklarını, büyük saygı ve sevgi duyduklarını belirten Ersan, bu nedenle oğlu Serdar Denktaş’a da destek verdiklerini söyledi.

Ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ersan, büyük huzursuzluk yaşandığını, özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananların belediye çalışanı olan dernek üyelerini etkilediğini, herkesi sarstığını kaydetti.

UBP Hükümeti’nin kurultaya kilitlendiğini, her şeyin kurultay sonrasına ertelendiğini söyleyen Ersan, “200 yeni istihdam yapıldı. 100 daha yapılacağını duyduk. Madem siz delege çocuklarını işe alıyorsunuz, biz de şehit çocuklarından 17 kişinin işe alınmasını istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim