Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın 08.00-12.40 saatleri arasında grev yapacak ve Başbakanlık önünde saat 10.00’da gerçekleştirilecek mitinge katılacak.

KTÖS’ten verilen bilgiye göre, bugün gerçekleştirilen Sendikal Platform toplantısı sonrasında alınan karar çerçevesinde; sendika üyeleri yarın Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda saat 09.20’den itibaren toplanacak ve yürüyüşe geçecek.

KTÖS, mücadelenin Sendikal Platform’da alınacak kararlar çerçevesinde sürdürüleceğini kaydetti.

İnsan yaşamının en zor zamanlarında hayatın kendilerini “evlatlarıyla sınadığını” ve buna kahrettiklerini belirten KTÖS, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası olarak trafikteki altyapı ve sistem eksikliklerine, öğrenci taşımacılığındaki sorunlara, sözleşme ve denetim eksikliklerine ve en önemlisi de yaklaşık yarım asırdır ülkemizde uygulanan kış saatine yeniden dönmek adına farkındalığı artırmak ve üzerimize düşen toplumsal görevi yerine getirmek için, örgütlü olduğumuz tüm okullarda hem geçen hafta cuma gerçekleştirdiğimiz grev hem de bugün gerçekleştirdiğimiz sivil itaatsizlik büyük bir başarı ile devam etmiştir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimize ve velilerimize destekleri ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ederiz.

Toplumumuzun her kesiminden hem sendikamıza olumlu tepkiler gelmekte hem de çeşitli eylem ve uygulamalarla kış saatinin hayata geçirilmesi için mücadele edilmektedir. Özellikle arkadaşlarının hayatlarını kaybetmesi üzerine ülkemizin birçok yerinde yağmur çamur demeden yollara düşen lise öğrencilerimizin mücadelesi takdire şayan bir mücadeledir.

Polisin gençlerimize karşı hiçbir demokratik ülkede olmayan tutumunu; arkadaşlarının yaralanmasına ve ölmesine karşı tepki göstermekten başka hiçbir suçları bulunmayan gençleri yasalara aykırı şekilde alıkoymasını şiddetle protesto ederiz.”

KTÖS, halkın geneli tarafından desteklenen ve hatta kitlesel olarak organize edilen yürüyüş ve eylemlerin çığ gibi büyüdüğünü belirterek, “Hükümetin ilgili bakanları olan Eğitim, Ulaştırma ve Çalışma Bakanları çıkıp sorumluluk alıp istifa edecekleri yerde sinip kalmayı tercih etmiştir” dedi.
Editör: TE Bilisim