KIBRIS TİME-ÖZEL
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'in bugün Kıbrıs gazetesinde yayınlanan bir belge hakkındaki açıklamaları sektörde tartışma konusu oldu.
İsmet Akim gazeteye yaptığı açıklamada Mors Ltd'in 21 Ağustos tarihinde KIB-TEK önetim kuruluna yolladığı belgeye yorum getirirken bu yazının ihaleye müdahale olarak yorumda bulunması "İsmet Akim intikam mı alıyor" sorularını da gündeme getirdi.
Mors LTD. Direktörü Ali Hacı Mulla tarafından KIB-TEK yönetim kuruluna gönderilen belgede Kamstrup firmasının sayaçlarının teknik değerlendirmesinde bazı konuların muallakta olduğu ifade edilirken konunun göz ardı edilmesi ve bu belgenin dışarıya sızdırılması da skandal olarak nitelendirilirken Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'nun da başta İsmet Akim olmak üzere Kıb-Tek yönetim kurulunu görevden almak istediği ancak parti yönetiminin buna izin vermediği için  istifanın eşiğine geldiği öğrenildi.
KIBRIS TİME'a ulaşan bilgilere göre Senaroğlu, KIB-TEK konusundaki çekincelerini Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'na iletti ve yönetimin görevden alınması istedi ancak buna olumlu cevap alamadı.
Sennaroglu bu nedenle son iki gün bakanlığa gitmedi ve telefonlarını da kapattı!
İsmet Akim'in ise yönetim kurulu başkanlğından alınması halinde partiden de istifa edeceğini belirttiği iddia ediliyor.


Editör: TE Bilisim