İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından yılda iki defa düzenlenen gençlik buluşmalarının dokuzuncusu 29 Ocak-2 Şubat arasında Kuzey Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre; 53 ülkeden 220 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği ve Yakın Doğu Turizm İşletmeleri tarafından organize edilen 9. Gençlik Buluşması’na 40 ülkeden 200’den fazla genç sivil toplum temsilcisinin katılacağı belirtildi.

Açıklamada, İslam dünyasının sorunlu bölgelerinin ele alınacağı ve genç liderlerle konunun uzmanlarını bir araya getirecek formun, 29 Ocak’ta Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüpane’de (Salon:4) 19:30’da başlayacağı bildirildi. Aynı açıklamada Formun 2 Şubat’a kadar süreceği ve form kapsamında KKTC’ye gelen katılımcıların çeşitli ziyaretler de yapacakları belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İDSB’nin düzenlediği Gençlik Buluşmaları kapsamında bugüne kadar İslam dünyasından bine yakın genç sivil toplum mensubunun bir araya geldiği ve bu gençlik ağına katılan genç STK mensupları Genç İDSB adı altında faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Toplam nüfusunun % 54’ünün 24 yaşın altında olduğu İslam dünyası gençliğinin seçkin temsilcilerini bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak ve sürdürülebilir işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi hedefleyen buluşmalar bugüne kadar Endonezya, Fas, Sudan ve İstanbul’da gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilisim