Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İskele Belediyesi arasında hayvan barınağı yapımı konusunda protokol imzalandı.Bakanlıkta imzalanan protokole Bakan Hakan Dinçyürek ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza koydu.
Protokolü değerlendiren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek,İskele bölgesinde şu anda atıl durumda bulunan, içerisinde herhangi bir ağaç varlığı bulunmayan ölü orman arazi denilebilecek bir bölgenin Belediyeye kiralanacağını söyledi.
Dinçyürek, protokol kapsamında ortak bir projeye imza attıklarını ifade ederek amacın, yapılacak hayvan barınağının sadece başı boş köpeklerin toplanıp getirileceği bir yer olarak değil, bunun yanısıra hasta hayvanların tedavisisinin yapılması ve evde beslenen hayvanların gelip eğitim alıp, sosyalleşebilecekleri bir alan oluşturmak olduğunu belirtti.
Bakanlık olarak bu ve benzer projeleri desteklediklerini ifade eden Dinçyürek, doğadaki canlıların yaşamlarının korunup daha iyi şartlarda idame ettirilmesini sağlamanın bakanlığının görev ve yetki alanlarından biri olduğunu vurguladı.
Hayvan sevgisinin insan sevgisi kadar önemli olduğunu söyleyen Dinçyürek, çevreye,doğaya ve biyolojik yaşama saygı duyup korumanın tüm insanlığının görevi olduğunu belirtti.
Bakan Dinçyürek bu çerçevede yapılan ve bundan sonra da yapılacak olan projeleri de destekleyeceklerini söylerken projenin diğer Belediyeleri de harakete geçirerek bir çok bölgede ihtiyaç duyulan hayvan barınaklarının yerel yönetimlerin sorumluluğunda faaliyete geçmesini temenni etti.
Dinçyürek projenin gerçekleşmesindeki çözüm ortağı olarak gördükleri İskele Belediyesine teşekkür ederken, kendileri için önemli olanın projenin sadece kağıt üzerinde değil bir an önce fiili olarak da hizmete girmesi olduğunu söyledi.

SADIKOĞLU:"BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında projenin Belediyenin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer aldığını ifade ederek proje için ilk adımı atmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Bakan Dinçyürek'e yapılan işbirliğinin yanısıra çevreye, doğaya ve hayvanlara gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Sadıkoğlu, projenin gerçekleşmesi halinde bölgedeki büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağını vurguladı.




 
Editör: TE Bilisim