TDP Genel Sekreteri Asım İdris İskele Belediyesi'nin almış olduğu bazı işletmelerin özelleştirilmesi kararının doğru olmadığını söyledi.

İdris'in bu konudaki açıklaması şöyle:

"Bir Larnakalı ailenin evladı olarak İskelelilerin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini düşünmekteyim.

İskele Belediyesinin şirketleşme kararı üzerine ciddi bir tartışma başladı. Bu tip kararların tartışılması ve herkesin fikrini özgürce söylemesi çok önemlidir. Genelde bu tip kararları alan yöneticiler tartışmalardan hoşlanmıyorlar. Burada olduğu gibi toplumun değerleri eğer el değiştirecekse, bu değerlerle ilgili herkesin fikrini ortaya koyması ve yöneticilerin de bunu hazmetmesi gerekmektedir. Demokrasinin de gereği budur. Seçilmiş olmak her şeyi yapabileceğiniz anlamına gelmiyor.

Tartışılmadan ve muhalif belediye üyeleri hem de belediye adına yurt dışında görevli iken bu tip kararların alınması hiç doğru değildir.

Bu kararı tartışırken karara olumlu oy veren başkan ve belediye meclis üyelerinin yine İskele Belediyesi ile ticari ilişkileri olup olmadığı ve varsa bu ticari ilişkilerin hacminin ne olduğu konusunda İskele Belediyesinden açıklama beklemekteyiz. Düşünün iddialar doğru ise başkan da dahil olmak üzere ilgili belediye meclis üyelerinin seçilmiş oldukları belediye ile ticari ilişkileri varsa ve bu konu da da kamuoyu bilgi sahibi değilse burada bir sıkıntı var demektir. Bu konunun açıklığa kavuşması devir kararının da daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Tüzüğü ortada olmayan, karar alınırken muhalefetin olmadığı bir güne denk getirilerek, İskelelilerin ve tüm ülkenin haberi olmadan ve bu devir işleminin gerekçesi bile açıklanmadan yapılması çok çok yanlış olmuştur.

Bir Lankalının oğlu olarak İskelelilerin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini düşünmekteyim. Belediye başkanından da gerekli açıklamaları yapıp hatadan dönmesini beklerim.

Devlet veya belediyeler, toplumu ilgilendiren veya toplumun değerleri ile ilgili olaylarda gizli kapaklı kararalar almamalıdır. Konular şeffaflık ve açıklık ilkesi içinde tartışılması sağlanmalıdır. İlgili taraflar ve kamuoyu da konularla ilgili bilgilendirilmelidir. Muhalefet veya toplumsal eleştiri ihtiyaç olarak görülmelidir. Konuların tartışılması için yeterli zaman tanınmalı ve konular yangından mal kaçırılır gibi karara bağlamamalıdır. Seçilmişler buna uymaz ve bu denli önemli konuları yangından mal kaçırır gibi karara bağlarsa çok normal olarak bizler de neden diye sorarız. Sormamız da görevimizdir. Bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir..."

(İskele Belediyesi, İsbel yatırım LTD’e İskele Makenzi halk plajı ve büfesi, Babutsa büfe, Hurma büfe, Boğaz balıkçı barınağı büfesi, İskele Düğün salonu büfesi, İskele Doğal Yaşamı koruma piknik alanı ve büfesi, İskele Atış Poligonu, Yuvam Ana Kucağı Kreş işletmesini devretti.)

Editör: TE Bilisim